reede, 26. jaanuar 2018

Jaanuari neljanda nädala tegemised

Jaanuari neljanda nädala vallutasid linnud. Tuulepesa, Tuuleratta, Tuulelipu ja Tuulekella rühmade lapsed uurisid linde ja nende elu. Lapsed uurisid linde piltidelt, linnukaameratest, videotest. Püüdsid meelde jätta sarnaseid tunnuseid ja erinevusi. Õueskäikude ajal püüti märgata lasteaia õuealal tegutsevaid linde. Kõik rühmad uurisid, mida linnud talvel söövad, mida sisaldavad linnutoidupakid, valmistasid ise lindudele toidumajakesi ja pakikesi .Lapsed tegid tutvust järgmiste lindudega: põld- ja koduvarblane, rasva- ja sinitihane, leevike, tuvi, suur-kirjurähn. Tuulekella lapsed õppisid ka linnulaulusid ning mängisid selleteemalist digilotomängu. Tuulekella rühma lapsed käisid otsimas okste järgi puid õuealal.
Tuuleveski rühma lapsed toimetasid Eesti metsloomadega, vaatlesid, vestlesid. Rohkem tähelepanu pöörati loomade jälgedele.
Tuuletrolli lapsed aga uurisid külmade maakera piirkondade loomi. Esmalt vaadeldi gloobusel ja kaartidel, kus asuvad külmad piirkonnad ja siis tutvuti sealsete loomadega nagu põhjapõder, jääkaru, hüljes, polaarrebane, pingviin.
Tuulelaeva rühma lapsed uurisid erinevaid ilmastikuolusid maakera erinevates paikades. Tuletati meelde Läänemeremaid ja sealset loodust ning kliimat. Puudutati ka tegureid, mis mõjutavad loodust.

Tuulelohe rühma lapsed rääkisid elust jää all ja jää peal, kuidas elavad kalad ja loomad jää all ning kuidas inimene peaks liikuma jää peal. Korrati üle vee ringkäik looduses.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.