esmaspäev, 4. detsember 2017

Novembri viienda nädala tegemised

Novembri viimasel nädalal sai kokku võtta ja täiendada sügise viimaseid teemasid. Olid nendeks siis lindude ränne, loomade ettevalmistus talveks, ajamõisted või inimese ja tema väärtuste tundmine. Mõnes rühmas oodati ka juba jõulusid.
Tuuleratta kolmeaastased tutvusid rebase, tema välimuse ja eluviisiga.Tuulepesa rühma lapsed kordasid ühe lumiste ja jäiste maade loomad nii Põhjas kui Lõunas., arutasid, kuidas saab sellises kliimas ellu jääda.
Tuulekella lapsed kordasid üle paiga- ja rändlinnud. Uurisid videosid ja raamatuid, kui kaugele linnud rändavad.
Tuuletrolli rühma lapsed panid punkti inimese uurimisele. Nüüd on selge, kus ja milleks on meil kopsud, süda, ajud, luud ja veel palju muud. Mõnest inimesest võib isegi päkapikk saada.
Tuulelohe suured lapsed arutlesid heae kommete üle, kuidas käituda erinevates elus ettetulevates situatsioonides.Lastega pöörati tähelepanu turvalisele käitumisele. Selgitati ka meeste ja naiste ning poiste ja tüdrukute erinevat käitumist.
Tuulelipu rühm tegi endile selgeks, mis asi on ilmavaatlus ja milleks seda vaja on. Vaadati ka kaugemale, tutvuti maailmaruumi ja planeetidega. Kuidas mõjutab päike ja kuu inimtegevust.
Tuulelaeva rühma lapsed harutasid mõistet „aastaring“, millest see koosneb. Kuidas päevadest saab nädal ja nädalatest kuu ning kuudest aasta ning aastatest eluring. Appi võeti nii Sipsik kui Jussike.
Tuuleveski lapse lugesid ka Sipsiku raamatut ja jõululuuletusi ning rääkisid saabuvatest pühadest.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.