teisipäev, 7. veebruar 2017

Tegemised veebruarikuu teisel nädalal

Veebruari teine nädal tõi meile tugevad miinuskraadid ja sillerdava päikese. Seda kasutasid kohe ära Tuuletrolli, Tuulelaeva ja Tuulelohe rühmad. Tuuletroll uurib jää tekkimist nii mullitaja kui veenõuga ja samas ka jää sulamist, ehk vee ringkäiku. Tore, et sellega seostatakse ka värvusõpetust – külmad värvid. Tuulelaev aga uurib kuidas vanasti nimetati veebruari - tuisukuu, hundikuu, küünlakuu. Vanasõnad, mõistatused, ilmaennustused. See on jätk eelmise nädala raba teemale. Ja õues päikese käes saab vaadata varjusid. Tuulelohe rühm uurib ka edasi loodusnähtusi: tuul, valgus, vari, vesi. Teeb erinevaid katseid ja meisterdab tuulteroose.
Teine teema on erinevad riigid ja rahvad. Selle teemaga tegelevad Tuulelipu ja Tuulepesa rühmad. Tuulelipp uurib, kas peale eesti keele ja Eestimaa on olemas veel teisi keeli ja riike, milline on nende inimeste nahavärv ja kombed. Lapsed külastavad muuseumitundi, kus räägitakse sõprusest ja külla tuleb üllatuskülaline, kes pole eestlane. Lapsed õpivad lugupidavat suhtumist erinevatest rahvustest inimestesse ja arutavad, kes võiks olla sinu sõbrad.
Tuulepesa rühm uurib erinevaid rahvusi keelte järgi. Lapsed saavad teada kui palju on maailmas keeli ja kes neid räägivad. Millised on naaberriigid ja –keeled. Milline keel on lapse emakeel? Uuritakse sõnade kõla ja võrreldakse sõnu erinevates keeltes. Lapsed õpivad kuulama ja leiavad oma lemmiksõnad lauludes, luuletustes ja tunnevad rõõmu lausudes sõnu eri intonatsioone kasutades . 
Tublid on ka Tuuleveski rühm, kes tegeleb enda keha tundmaõppimise ja tervisega ning Tuulekella rühm, kes uurib muinasjututegelasi. Tuulepesa rühma tegevuskava näeb SIIT .




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.